wtorek, 8 kwietnia 2014

Dogadzamy sobie :)





Skład:

maliny 
jogurt naturalny 
mleko
cukier

Do blendera wrzucamy maliny, jogurt naturalny, mleko i cukier. Wszystko miksujemy do uzyskania gładkiego koktajlu. Nalewamy do szklanek i dekorujemy listkami mięty i kawałkami banana.




Skład:

15 dag szynki np. konserwowej
cukinia 
śmietana 18%
ser pleśniowy np. Lazur
czosnek
sól

A oto jak to zrobić:

 Na rozgrzane masło dajemy pokrojoną w kostkę szynkę i podpiekamy ją. Gdy szynka już jest zarumieniona dodajemy cukinie. Gdy cukinia jest już gotowa dodajemy ser pleśniowy i czekamy, aż się roztopi. Na koniec zalewamy śmietaną oraz dodajemy czosnek i sól wg upodobań. 

SMACZNEGO :)


5 komentarzy:

  1. Domi uważaj na ser plesniowy. Nie powinno się jeść go w ciąży. Zawiera grzyby i bakterie nie zbyt zdrowe dla dzidziusia.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak ser pleśniowy jest zrobiony z mleka pasteryzowanego (a najczęściej takie można dostać w sklepie), to bez obaw można go jeść. A jak jest poddany obróbce termicznej to już całkiem jest bezpieczny.

      Usuń
  2. Fajne przepisy :) chyba ten drugi wypróbuje szybciej. Już mam ser pleśniowy ;)

    Pozdrawiam i zapraszam do mnie. Miło mi Cię będzie gościć. Będę częściej wpadać ;)

    czekamynacud.blog.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale mam teraz smaka na koktajl.... taki zimny, owocowy... wypiłabym.

    OdpowiedzUsuń