Składniki:
200 g gorzkiej czekolady
280 g masła
250 g drobnego cukru
75 g mąki
3 jaja
1/2 szklanki wody
70 g orzechów włoskich
Jak to zrobić:
Do małego rondelka wlej wodę i gotuj na małym ogniu, następnie wsyp cukier i czekaj, aż się rozpuści. Dodaj do tego czekoladę połamaną na drobne kawałki i masło. Gdy całość się rozpuści, zdejmij z ognia.
Wymieszaj mąkę i jajka. Następnie powoli dolewaj syrop czekoladowy, a na koniec dodaj orzechy i całość znów wymieszaj.
Całość przelej do formy na tartę i piecz przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
Ale mi smaka narobiłaś... A ja na diecie dla cukrzyków...
OdpowiedzUsuńTo przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać :) Pozdrawiam :)
UsuńW ogóle muszę zaznaczyć, że jestem zakochana we wszelkich czekoladowych ciastach! Uwielbiam!! A najlepiej by były bez jakiś tam kremów... zwykłe proste i wilgotne :)
OdpowiedzUsuńwww.MartynaG.pl
Fajny szybki przepis :) Lubię czekoladowe ciasta. No ale nie mogę ulec pokusie ;)
OdpowiedzUsuńKocham brownie...mniam ;) musze wypróbować.
OdpowiedzUsuń