Skład:
maliny
jogurt naturalny
mleko
cukier
Do blendera wrzucamy maliny, jogurt naturalny, mleko i cukier. Wszystko miksujemy do uzyskania gładkiego koktajlu. Nalewamy do szklanek i dekorujemy listkami mięty i kawałkami banana.
Skład:
15 dag szynki np. konserwowej
cukinia
śmietana 18%
ser pleśniowy np. Lazur
czosnek
sól
A oto jak to zrobić:
Na rozgrzane masło dajemy pokrojoną w kostkę szynkę i podpiekamy ją. Gdy szynka już jest zarumieniona dodajemy cukinie. Gdy cukinia jest już gotowa dodajemy ser pleśniowy i czekamy, aż się roztopi. Na koniec zalewamy śmietaną oraz dodajemy czosnek i sól wg upodobań.
SMACZNEGO :)
Domi uważaj na ser plesniowy. Nie powinno się jeść go w ciąży. Zawiera grzyby i bakterie nie zbyt zdrowe dla dzidziusia.
OdpowiedzUsuńJak ser pleśniowy jest zrobiony z mleka pasteryzowanego (a najczęściej takie można dostać w sklepie), to bez obaw można go jeść. A jak jest poddany obróbce termicznej to już całkiem jest bezpieczny.
UsuńPyszności. :-) Witaj :-)
OdpowiedzUsuńFajne przepisy :) chyba ten drugi wypróbuje szybciej. Już mam ser pleśniowy ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie. Miło mi Cię będzie gościć. Będę częściej wpadać ;)
czekamynacud.blog.pl
Ale mam teraz smaka na koktajl.... taki zimny, owocowy... wypiłabym.
OdpowiedzUsuń